• Tek houtbouw - energiezuinige woning

  Wenst u een energiezuinige woning met een echt duurzaam karakter? Een woning met topisolatie die snel kan opgeleverd worden? Kies dan voor VroFix. Deze trend van bouwen voldoet aan alle hedendaagse verwachtingen en reikt bovendien een hele reeks extra voordelen aan.

  Tek Houtbouw biedt het voordeel dat het bouwproces veel minder lang duurt dan bij de "traditionele" bouwwijze. Dankzij een goede voorbereiding zorgt VroFix voor een supersnelle afwerking. We zijn minder afhankelijk van de weersomstandigheden waardoor de bouwtijd uiteraard enorm wordt ingekort.

  Omwille van de droge bouwmethode is het mogelijk de woning meteen te schilderen. Daarenboven kan de woning onmiddellijk betrokken worden. VroFix levert kwaliteitswoningen af aan uitzonderlijk sterke prijzen dankzij het unieke bouwconcept. Zo biedt VroFix volledig afgewerkte, winddichte en ruwbouw kwaliteitswoningen in tek houtbouw aan tegen een uitzonderlijke prijs. Bovendien is in de prijs meer voorzien dan je denkt!

  Naar energieverbruik toe is VroFix Tek houtbouw een echte topper die voldoet aan de strengste isolatienormen. Dankzij de doorgedreven isolatie bespaart u sowieso permanent op uw energiefactuur.

 • TEK Panelen

  Structural Insulated Panels (SIPs)
  Technology Hout is van oudsher het meest gebruikte bouwmateriaal. Het is een natuurlijk product, gemakkelijk te hanteren en biedt tal van mogelijkheden in ontwerp en gebruik. Vandaag de dag wordt wereldwijd veel gebouwd op basis van een traditioneel houtskelet-concept en deze trend is groeiende. Dit als gevolg van verordeningen en normen waarmee gestreefd wordt naar betere thermische prestaties en omdat de bouwindustrie steeds meer overgaat naar het off-site bouwen. Ook in Nederland wordt gebruik gemaakt van houtskelet-concepten echter nog niet in die mate als in de ons omringende landen. Wij verwachten echter dat het gebruik van de SIP-technologie hierin verandering zal brengen! Structureel Geïsoleerde Paneel (SIP)-technologie is de volgende generatie van houtgebaseerde bouwmethoden. Deze technologie vormt de basis voor het Kingspan TEK Bouwsysteem.

 • Energie-efficiĆ«ntie

  Algemeen
  De U-waarden die met het gebruik van het Kingspan TEK systeem kunnen worden bereikt zijn dermate laag dat niet alleen ruimschoots wordt voldaan aan de huidige bouwvoorschriften en normen, maar ook al aan de –strengere- eisen die in de toekomst zullen worden gesteld. Op dit gebied loopt het Kingspan TEK systeem al vooruit op deze eisen en maakt vandaag al de U waarden van de toekomst mogelijk. Het gepatenteerde verbindingssysteem dat deel uitmaakt van het Kingspan TEK bouwsysteem zorgt voor een zeer luchtdichte structuur.

  Koudebruggen
  Bij de berekening van U waarden moet altijd rekening worden gehouden met de aanwezigheid van zogenoemde koudebruggen. Van koudebruggen is sprake wanneer een materiaal met significant slechtere thermische eigenschappen de isolatielaag ergens onderbreekt. De SIP technologie waarop het Kingspan Tek systeem is gebaseerd houdt in dat de isolatielaag niet wordt onderbroken. Daardoor zijn er minder koudebruggen en wordt een betere thermische prestatie geleverd. Vanwege deze continuïteit van de isolatie binnen de Kingspan TEK panelen biedt dit systeem een betere thermische betrouwbaarheid dan andere, meer traditionele, vormen van bouw.

  Luchtdichtheid
  Het Kingspan TEK Bouwsysteem is ideaal voor het creëren van een luchtdichte schil. Het gepatenteerde verbindingssysteem zorgt daarbij voor een effectieve afdichting. Het Kingspan TEK Bouwsysteem behaalt uitstekende resultaten in de zogenoemde ‘blower-door’ test: een test die is ontworpen om de luchtdichtheid van een constructie te meten. Hiermee brengt het Kingspan TEK systeem toekomstige normen al vandaag in de praktijk.

   

 • Kingspan TEK

  Het Kingspan TEK®Bouwsysteem
  Het Kingspan TEK ® Bouwsysteem bestaat uit SIP panelen met een uniek verbindingssysteem voor muren, daken en insteekbergruimtes met behulp van I-balken of open web balken. Ontwerp- en calculatieservices vormen ook een integraal onderdeel van het systeem.
  Kingspan TEK ® Bouwsysteem panelen bestaan uit een hoogwaardige harde urethaan isolatie kern, met nul ozonafbrekend vermogen (ODP), die worden gesandwiched tussen twee lagen van Oriented Strand Board type 3 (OSB / 3). Tijdens de fabricage wordt de isolatiekern van Kingspan TEK ® panelen naadloos verbonden aan de OSB/3 lagen. Dit proces zorgt voor een superieure hechting en is bovendien meer betrouwbaar dan het traditionele secundaire koppelingsproces.
  Kingspan TEK® panelen vormen een structurele samenstelling. Het geheel biedt stijfheid, sterkte en voorspelbare reacties op toegepaste belastingen.
  Het Kingspan TEK ® Bouwsysteem is erkend door grote bouwgarantiefondsen over de hele wereld, zoals: Building Life Plans, Homebond, HAPM, NHBC en Zürich Municipal. Het is daarnaast voorzien van diverse certificaten: BBA, IAB, BM Trada and Zulassung Certification.
  Het complete systeem wordt montageklaar on-site geleverd door volledig gekwalificeerde Kingspan TEK ® bouwteams.
  De video hieronder geeft u een korte impressie van het werken met het Kingspan TEK Bouwsysteem. • Kostenbesparing

  Minder energiekosten
  De thermische efficiëntie van het Kingspan TEK Bouwsysteem biedt een enorme besparing op energiekosten.

  Minder investeringskosten
  Een dergelijke energieprestatie kan met het Kingspan TEK systeem worden bereikt tegen aanzienlijk lagere investeringskosten dan wanneer via een traditionele bouwmethode dezelfde waarden moeten worden gerealiseerd.

  Minder afvalkosten
  Omdat het Kingspan TEK systeem als één pakket op de bouwplaats wordt afgeleverd is er nauwelijks afval ter plaatse, afgezien van het verpakkingsmateriaal. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van middelen en lagere afvalkosten.

  Minder arbeidskosten
  Het Kingspan TEK bouwsysteem wordt ontworpen en vervaardigd in de fabriek. Dit betekent dat de bestelling als één geheel wordt afgeleverd, vanuit één bron, waardoor een snelle plaatsing mogelijk is. De componenten worden on-site gemonteerd en zijn eenvoudig te herkennen wat de kwaliteit en snelheid van de plaatsing ten goede komt. De panelen zijn qua afmeting ook nog eens groter dan andere bouwmaterialen waardoor er minder onderdelen nodig zijn om de constructie te realiseren. Een team van ervaren Kingspan TEK-bouwers kan daardoor zeer snel een complete constructie plaatsen. In vergelijking met traditionele bouwmethodes kan met Kingspan TEK dus sneller worden gebouwd en is er, doordat er sprake is van minder onderdelen, ook nog eens minder kans op constructiefouten.

  Door deze slimme, georganiseerde en effectieve manier van bouwen heeft u bovendien sneller rendement van uw investering.

  Technische specificaties »


  Contacteer ons

Naar VroFix Home